ראשי / מטפל סיעודי
כולנו מקווים להאריך ימים ושנים ולזכות לזקנה ושיבה טובה כשאנחנו עצמאים ומסוגלים לדאוג לעצמינו ולטפל בכל צרכינו אך המציאות היא שרבים מהקשישים מגיעים למצב בו קשה להם לשרת את עצמם בכוחות עצמם. הם זקוקים לעזרה בביצוע קניות, הם צריכים עזרה בהכנת אוכל, בניקיון של הבית ולעיתים אף בפעולות הבסיסיות ביותר כמו מקלחת, הלבשה, מתן תרופות והכנה לשינה ובהשגחה צמודה.
מטפל סיעודי עשוי להיות הפתרון האידיאלי במקרים מעין אלו.
המטפלים הזרים המורשים לעבוד בישראל מגיעים על פי רוב מארצות אירופה המזרחיות או מהמזרח הרחוק. הבחירה מהיכן להביא מטפל זר מורכבת מבחירת המיגדר המתאים – גבר או אישה, השפות שהוא דובר – במטרה להתאימן לשפות המדוברות בבית המטופלים, הגיל של המטפל ורמת ההכשרה והנסיון עימם הוא מגיע.
לא רבים מודעים לכך שישנם עובדים זרים שעברו הכשרה במקצועות הסיעוד והרפואה בארצם, חלקם בוגרי מוסדות הכשרה לאחיות ובעלי נסיון מקצועי בתחום.
לשכות ההשמה משמשות כחברות כוח אדם בתחום העובדים הזרים ועבודתן נעשית עפ”י הנהלים המוגדרים ע”י רשות האוכלוסין וההגירה והן אלו שיוצרות את הקשר בין האנשים הסיעודיים לבין העובדים הזרים המתאימים.
חשוב לדעת כי כאשר מדובר במטפלת סיעודית למשך 24 שעות ביממה, יש לדאוג עבורה לאוכל ולמגורים. מלבד זאת היא תהיה זכאית לכל הזכויות להן זכאי כל עובד במדינת ישראל – ליום מנוחה חד שבועי, לימי חופש, לחופשות בימי החג, לדמי הבראה ולהפרשות לפנסיה ופיצויים.
העסקה של מטפל סיעודי זר מחייבת גם חידוש אשרת השהיה (ויזה) בכל שנה וכן תשלום ביטוח בריאות פרטי באחת מחברותהביטוח, וכמובן – ביטוח לאומי.
*בשעות הפעילות של החברה